Блоги → Перегляд
Мітки Діалоги

УЧИТЕЛЬ І УЧЕНЬ

П'ятниця, 10:04, 27.11.20

Рейтинг
7 0
Переглядів
325

0
0

ДІАЛОГИ

277

УЧЕНЬ. Учителю, чи діляться на якісь категорії невіруючі?

УЧИТЕЛЬ. Невіруючі діляться на чотири категорії. До першої - належать надзвичайно примітивні і глупі люди, які надриваються на важкій роботі, заради задоволення своїх бажань. До другої категорії відносяться найнижчі серед людей, тобто нецивілізовані народи, які не дотримуються регулюючих принципів релігійного, суспільного та політичного життя. До третьої категорії відносяться ті люди, чиї обширні пізнання обезцінюються впливом ілюзорної матеріальної енергії. У переважній більшості такі люди дуже освічені, являються видатними філософами, поетами, письменниками, вченими і т.п., проте оманлива нижча матеріальна енергія спрямовує їх по невірному шляху, і тому вони виявляють спротив Всевишньому. До четвертої категорії відносяться ті, хто слідує демонічним принципам. Це явні атеїсти, люди, основне правило життя яких полягає у тому, щоб відкрито заперечувати існування Всевишнього Господа та критикувати і переслідувати Його послідовників.

278

УЧЕНЬ. Учителю, скільки форм людського життя налічується у Всесвіті?

УЧИТЕЛЬ. Серед 8 400 000 різних видів живих істот існує 400 000 форм людського життя.

279

УЧЕНЬ. І всі вони перебувають на однаковому рівні розвитку?

УЧИТЕЛЬ. Серед зазначених форм є безліч нижчих людських істот, які живуть на рівні дикунських племен або звичайних тварин і нічого не знають про цивілізацію.

280

УЧЕНЬ. Учителю, чи правда, що людина створена по образу і подобі Всевишнього Господа?

УЧИТЕЛЬ. Зазвичай люди не розуміють справжнього змісту цього відомого біблійного вислову. По «образу і подобі» Господа створена лише жива істота тобто душа, щодо фізичного тіла, то воно, хоча й передає в ранньому дитинстві видимий образ Божественної душі, формується за законами матеріальної природи. Тому думати, що наше смертне тіло створене «по образу і подобі» Бога – неправильно. Так думають лише демони.

281

УЧЕНЬ. Учителю, часто невіруючі обирають своїми правителями недостойних людей або проголошують їх пророками…

УЧИТЕЛЬ. Не розуміючи суті Верховної Божественної Особи, демони схильні обирати недостойних людей своїми правителями або проголошувати їх пророками, хоча, насправді, такими вони являються лише в їхній уяві.

282

УЧЕНЬ. Учителю, чи є люди, яким від природи не дано усвідомити існування Всевишнього Господа?

УЧИТЕЛЬ. До таких людей відносяться: 1) дикуни; 2) відспівані дурні; 3) філософи, котрі займаються помилковими розумовими спекуляціями; і 4) явні атеїсти.

283

УЧЕНЬ. Уточніть: душі зазначених людей не зможуть ніколи усвідомити існування Господа чи лише у нинішньому житті?

УЧИТЕЛЬ. Вони можуть усвідомити це у наступних життях, якщо Всевишній змилосердиться і подарує таким занепалим душам можливість знову народитися у людському тілі.

284

УЧЕНЬ. А якщо не змилостивиться?

УЧИТЕЛЬ. Тоді довгі еони років нерозумні душі томитимуться у формі каміння, рослин, дерев та тварин. До таких душ Бог суворий, тому що їхнє життя егоїстичне, неупорядковане і не має духовної мети.

285

УЧЕНЬ. Учителю, значить, призначення людини служити не власному егоїзму, не власним забаганкам, а Всевишньому Господу?

УЧИТЕЛЬ. Прагнучи до Вищих Духовних знань, людина усвідомлює, що її істинна сутність відмінна від її матеріального тіла. Просуваючись далі у своєму розвитку та досягши повного очищення, вона усвідомлює, що служіння Богу – це і є її істинне призначення.

286

УЧЕНЬ. Учителю, чи існують якісь категорії, на які діляться люди, котрі визнають регулюючі принципи, викладені у Священних Писаннях?

УЧИТЕЛЬ. Люди, які підкоряються правилам і приписам Священних Писань та дотримуються моральних і суспільних законів, діляться, по-перше на тих, кому випадає страждати; по-друге, хто має потребу в грошах; по-третє, хто інколи проявляє допитливість; і по-четверте, хто іноді прагне до пізнання Абсолютної Істини.

     Такі люди за різних обставин приходять до віри у Всевишнього Господа. Вони не являються чистими віруючими, як священики чи монахи, тому що хочуть, щоб в обмін на віддане служіння здійснилося якесь їхнє конкретне бажання. Чисте, віддане служіння не супроводжується прагненням до матеріальної вигоди.

287

УЧЕНЬ. Учителю, кого серед людей можна назвати «великою душею»?

УЧИТЕЛЬ. Господь каже, що всі душі, які виконують Його заповіді та приписи, благородні, тому що кожна така душа, котра звертається до Нього з тим чи іншим проханням, називається великою душею.

288

УЧЕНЬ. Учителю, чи виконує Бог прохання істинно віруючих?

УЧИТЕЛЬ. Віруючі, котрі бажають придбати певні блага, звертаючись до Всевишнього Господа, отримують їх. Таким чином виявляється взаємна повага: віруючого – до Бога і Бога – до віруючого.

Коментарі

Немає коментарів
Politiko – перша українська політична соціальна мережа, яка об'єднує політиків, експертів, журналістів, лідерів партій та виборців України в рамках одного співтовариства.

Записи по темі